Miten lukea kokeisiin?💗📚

Mukavaa iltaa ihmiset!✨

Koulua on ehtinyt jo vierehtÀÀ jokusen neljĂ€ viikkoa, ja kokeita vaan pomppii ulos opettajien pÀÀstĂ€. Tai ainakin se tuntuu siltĂ€đŸ˜ą. Jos teitĂ€ yhtÀÀn kiinostaa löytÀÀ uusia kokeisiin kertaus vinkkejĂ€ multa, jatka lukemista. TĂ€nÀÀn nimittĂ€in jaan mun kokeisiin luku vinkkejĂ€đŸ˜ŒđŸ‘.

1. Realistinen suunnitelma ja alueen jakaminen osiin😄. Itse suunnittelen aina: miten, milloin ja kuinka paljon kertaan tiettyĂ€ asiaa. Esim.

Matikan koe 17.11: kertaa teoriavihosta neg. Ja pos. Lukujen laskutoimitukset.

Ja mietin aina etukĂ€teen mikĂ€ pĂ€ivĂ€ luen mitĂ€kin. Niin sitten viikolla voin vain katsoa mitĂ€ piti sinĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ kerrata ja teen sen.😅👍 Suunitelmasta kannattaa tehdĂ€ realistinen, koska jos asetat liian isoja tavoitteita kokeisiin luku on vaikeampaa ja silloin tulee enemmĂ€n paineita😱. (allekirjoittanut ihminen, joka on tehnyt virheen pariin kertaan😂).

2. Jos minulla sattuu olemaan joku esim. Historian tai Maantiedon koe luen ÀÀneen. Kun katselen muistiinpanoja en saa niistĂ€ oikein mitÀÀn irti, mutta jos alan muodostamaan niistĂ€ lauseita puhumalla ÀÀneen, hahmotan helpommin asioita ja saan aikaan paljon. Sen lisĂ€ksi hommat sujuvat helpommin, sekĂ€ opiskelusta ei tule kauheasti stressiĂ€đŸ˜„✨.

3. Kuuntelu, kirjoittaminen, lukeminen. Jokaisella on varmaan oma vahvuusalue, jota kautta lukee kokeisiin. Esim. ItsellĂ€ni on kirjoittaminen. Kannattaa kokeilla nĂ€itĂ€ kaikki tapoja, kerrata kokeisiin. YleensĂ€ se löytyy jonkun ajan pÀÀstĂ€.✨

4.Muistiinpanot on oiva tapa harjoitella kokeisiin. YleensĂ€ useimmiten kokeisiin kerrattaessa luen kyseiset sivut ajatuksella, ja lopuksi teen mahdollisemman tiivistetyn muistiinpanon aiheesta👍💕.  Olen myös kokeillut pienen kokeen tekemistĂ€ itselleni, joskus harjoitellessani. YritĂ€n miettiĂ€ mitĂ€ kysymyksiĂ€ kokeiseen voisi tulla ja teen niistĂ€ sitten testin😄.

5.ViimeisenĂ€ muttei suinkaan vĂ€hĂ€isempĂ€nĂ€: Kielten kokeisiin luen niin ettĂ€, jos on suomen- ja englanninkielisiĂ€ sanoja, peitĂ€n toisen puolen ja yritĂ€n muistella mikĂ€ esim. Vapaa sana oli..😅💓. (TĂ€mĂ€ vinkki toimii todella hyvin)

Ja hei muistetaan ettei ne kokeet kestĂ€ ikuisuutta! Pian jo vĂ€hĂ€n yli 5 viikon pÀÀstĂ€ on jouluaatto ja joululoma🎅💕. Millon teillĂ€ alkaa muuten joululoma? Olisi kiva jos jakaisitte mietteenne kommenteissa?😙

Kommentit

  1. Oikein hyviĂ€ vinkkejĂ€ opiskeluun!❤️ Se tosiaan vie aikaa, ettĂ€ löytÀÀ sen itselle toimivimman tavan lukea kokeisiin. Itselle paras tapa on kirjoittaa tunnilla kattavat muistiinpanot, niin ne usein riittĂ€vĂ€t kokeeseen harjoitellessa ja kirjaa ei edes vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ tarvitse avata��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein kiva kuulla ettĂ€ pidit postauksesta!😌 TĂ€ssĂ€ tĂ€llĂ€ viikolla testattiin yhtĂ€ uudenlaista opiskelutaktiikkaa tunnilla. Se oli kiva keino opiskella ja kyseisestĂ€ aiheesta sai paljon ulos💕. Se on kyllĂ€ myös totta, tuo mitĂ€ sinĂ€ kirjoitit. Oikein paljon kiitoksia!❤

      Poista

LÀhetÀ kommentti

Suositut tekstit