Ottaako rennosti vai tekeekö työtä?

Iltaa!

Minulla on ollut kiirrettä nämä viimeiset pari kolme viikkoa, koska kesä alkaa lähestyä ja koulut alkavat loppumaan ihan kohta. Kokeita pursuaa joka tuutista enkä tiedä miten ryhdistäytyä. Haluaisin ottaa lämmöstä ja kesästä kiinni, mutta velvollisuuteni vaanivat minua.

Juttu on nyt tämä. En tiedä pitäisikö minun olla armollisempi itselleni ja lähteä huvittelemaan iltaisin kavereideni kanssa ulos vai olla kotona lukemassa kokeisiin ja kirjpoittamassa viimeisiä arvioitavia tekstejä.

Pari kuukautta sitten tiesin, että asetin itselleni aika suuria tavoitteita ja luin lähes koko ajan kokeisiin, enkä lähtenyt kavereideni kanssa ulos tai pytänyt koulun jälkeen tulemaan meille. Tein sitä vain kerran viikossa about. Päästin itseni pois stressaavasta ja työn täytteisestä ilmakuplasta noin maaliskuun puolessavälissä.

Aloin olemaan itselleni armollisempi enkä enää määrännyt itseäni keskittymään niin paljoa koulunkäyntiin. Nyt kun kokeita on taas alkanut tulemaan ja niihin pitäisi lukea ja panostaa en ota niitä niin vakavasti vastaan.

Olen asettanut koulunkäynnin lähes kaiken hauskan edelle aina. En ole lipsunut ikinä viikkosuunnitelmistani ja kertasin hyvin kokeisiin. Pidin siitä, että luin ja panostin kokeisiin ja tein hyvin läksyt sun muut koulu työt. Tunnen edelleen sisällä sen, että haluan panostaa kokeisiin ja saada vähintään jonkun 8- kokeesta, mutta lähden silti iltaisin ulos kavereideni kanssa.

Pitäisikö minun olla itselleni armollisempi koulun suhteen vai ottaa aikaa ja nauttia lämpimistä päivistä kavereiden kanssa? Pyytäisin teiltä apua. Olisiko joillakin teistä yhtään vinkkejä, jotka saattaisivat auttaa tässä tilanteessa?

Lähiaikoina ollaan puhuttu paljon juuri siitä, että nyt otetaan loppu puristus juuri ennen kuin kesäloma alkaa. Minusta tuntuu vain siltä ettei aikaa ole tarpeeksi. En ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisin. Minun pitäisi priorisoida asiat paremmin ja laittaa ne tärkeysjärjestykseen, mutta löydänkö minä sillekään aikaa? Joku päivä täytyy vain sanoa kavereiden ehdotuksille ei ja jäädä kotiin kertaamaan kokeisiin ja miettimään mikä on tärkeintä minulle.

Toivon, että löydän taas mahdollisimman pian tasapainoni elämään. Eihän se haittaa ettei sitä tasapainoa aina ole, jotta osaa vapauttaa itsensä, mutta ohan se loppujen lopuksi parasta palata maan pinnalle.

Kiitos kun luit postauksen ja laittakaa ihmeessä niitä vinkkejä tulemaan, jos niitä vain löytyy. Kaipaisin niitä paljon.


Kommentit

  1. Hei Iitu ja kiitos postauksesta!
    Kavereiden näkeminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että koulu jäisi taka-alalle ja suorittaisit sitä jotenkin huonommin. Tottakai vaadittavat tehtävät täytyy tehdä, mutta sosiaaliset suhteet tai muu sisältö elämään usein ruokkii myös koulunkäyntiä tuomalla kohotusta mielialaan. Ehkä sun tarvitsee olla armollisempi itsellesi ja ajatella että voit saada molemmat, hyvän koulumenestyksen ja hauskat illat kavereiden kanssa. Nyt tietysti kannattaa panostaa kouluun, viettää vaikka hetkellisesti vähemmän aikaa kavereiden kanssa, koska kesällä aikaa heille riittää kyllä! Omalla kohdalla olen ainakin huomannut sen, että pystyn ottamaan vaan tietyn määrän tietoa vastaan ja sen jälkeen vaikka kuinka luen, tiedot hukkuvat taivaan tuuliin. Silloin on hyvä tuulettaa ajatuksia mukavan ja rennon tekemisen merkeissä. Tsemppiä loppukevääseen!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja tsempeistä. Olet aivan oikeassa siinä, että pitäisi olla armollisempi itselle jos koulu alkaa tuottamaan turhaa stressiä. Ilman sitäkin, että koko ajan on nenä kiinni kouku kirjoissa voi saada hyvän koulumenestyksen. Voisi kokeilla ottaa asiat uudella tavalla vastaan.☺️

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit