Fiiliksiä lauantain Pride-kulkueesta.

Kävin lauantaina katsomassa Pride-kulkuetta kaverini kanssa. Paikalla oli todella paljon ihmisiä ja Senaatintori näytti aamu puolikahdeltatoista erittäin värikkäältä. Ihan huippua miten todella moni ihminen haluaa osallistua Pride-kulkueeseen. Hyvän asian puolesta siellä tosin oltiinkin!


Kun olimme kävelemässä kaverini kanssa Senaatintorille katsomaan Pride-kulkuetta puhuimme ihmisoikeuksista ja pride-kulkueesta. Minusta on todella hienoa, että tälläinen kulkue pidetään ja, että Pride-kuukausi on olemassa. Ihmiset voivat ilmaista itseään ja tunteitaan.

Nyt haluan sanoa sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolisuuntautumisesta muutaman asian pikaisesti. Minulla ei ole ketään ihmistä tai minkäänlaisia ihmisiä vastaan mitään. Minun mielestä on todella siistiä, kun jotkut uskaltavat kertoa omasta suuntautumisestaan tai tulla kaapista ulos. Se vaatii rohkeutta ja on ihanaa nähdä, miten rohkeita ihmiset ovat.

Olkaa kaikki ylpeitä itsestänne! Teidän ei tarvitse hävetä mitään ja muistakaa ihan kaikki, että saatte olla juuri tuollaisia kuin olette. Kaikkien pitäisi saada olla sellaisia kuin on.

Tässä vielä kuvia lauantailta. Emme menneet kaverini kanssa mukaan marssimaan, mutta seurasimme kulkuetta ja katsoimme sitä pitkään Helsingin Stockmannin edessä.



 Stockmannin edessä oli jonkun verran ihmisiä meidän lisäksi ja fiilis oli hyvä. Jotenkin ihanaa, miten jokin tapahtuma kerää noin paljon katsojia, kun otan myös huomioon sen kuinka paljon ihmisiä Senaatintorilla oli. Siitä tuli hyvä fiilis. Kaikkialla oli todella paljon ihania värjeä.

Katsoimme aika kauan kaverini kanssa kulkuetta ja muutaman kerran oli pakko purra huulta, etten alkaisi nauramaan tai itkemään. Jotenkin se fiilis oli niin uskomaton, kun en ole melkein kertaakaan osallistunut tämän tapaisiin tapahtumiin ja ollut millään tavalla osallisena esimerkiksi juuri tässä Pride-kulkueessa aikaisemmin. Itselleni myös ihmisoikeudet ja tasa-arvo asiat ovat tärkeitä. Se oli niin siistiä!






Kiitos, kun luit postauksen tänne asti ja ihanaa heinäkuuta kaikille! :)

Kommentit

Suositut tekstit