5 hyödyllistä opiskeluvinkkiä

Tuntuuko kokeeseen lukeminen ylitsepääsemättömältä? Syksy on taas täällä ja koulua on ehtinyt vierähtää jo hyvä tovi. Opiskelu on alkanut jo rullamaan hyvään tahtiin ja koulua on runsaasti takanapäin. Tässä postauksessa jaan minun vinkkini opiskeluun ja aikataulutukseen. Toivottavasti saat piristystä ja vinkkejä opiskeluun!


1. Post-it lappujen käyttö lukuaineissa ja kielissä. Käytän post it- lappuja lukuaineissa käsitteisiin ja kysymyksiin. Kielissä käytän niitä sanoihin ja sanontoihin. Post it - lapun toiselle puolelle kirjoitan käsitteen ja toiselle puolelle selityksen. Käytän lappuja monipuolisesti. Niillä harjoittelen kokeeseen vähän kuin testin muodossa. Koitan miettiä, mikä on käsittteen selitys ja välillä teen toisin päin eli, koitan miettiä, mikä käsite vastaa kyseistä selitystä.


Kiinittelen post it- lappuja myös ympäri meidän kotia eri paikkoihin. Varsinkin niihin paikkoihin, joissa käyn yleensä. Ruokakaapit, oman huoneen vaatekappi, vessa, kylpyhuone, eteinen jne. Kun näen minun kiinittämäni lapun, mietin kysymykseen tai käsitteeseen vastauksen kunnolla ja sen jälkeen katson lapun toiselta puolelta vastauksen.

Idea on siinä, että kun näissä paikoissa käy monta kertaa päivässä ja toistaa käsitteitä, selityksiä sekä sanoja ne jäävät muistiin, kun tekee paljon toistoja. Toisilla ihmisillä toimii myös se että he muistavat lappujen sijainnit kotona. Tämä voi auttaa kokeessa, kun yhtäkkiä muistaa, että ''Ai niin keittiön kaapissa oli se englannin sana ja keittiössä käsiteltiin sanaa oppilas.''. Tämä on kätevää ja tapa toimii minullekin. :)


2. Pyydä jotain läheistäsi kyselemään sinulta koealueesi asioita. Useamman vuoden ajan olen tehnyt niin, että pyydän joltain perheenjäseneltäni, voiko hän kysellä minulta koealueeni asioita. Se on kivaa vaihtelua kirjasta lukemisesta ja muistiinpanojen tekemisestä. Samalla se on itseni mielestä vähän rennompaa, mutta samaan aikaan kuitenkin pystyy haastamaan itseään.

3. No, äskeisestä asiasta päästään suoraan seuraavaan. Kavereiden tai kaverin kanssa opiskelu. Opiskellessa yhdessä kavereiden kanssa voidaan jakaa omia vinkkejä kaikkien kesken. Mistä sitä tietää, jos opit vaikka kaveriltasi kokonaan uuden asian ja saat hyviä vinkkejä? Videopuhelut voivat kavereiden kanssa toimia, mutta kirjasto tai joku muu paikkakin voi ihan hyvin toimia. Katsokaa toistenne muistiinpanoja ja kuulustelkaa toisianne. Kavereiden kanssa opiskelu on kivaa ja voi olla kivaa vaihtelua.

4. Koealuiden ja kokeiden kirjoittaminen ylös. Kirjoitan aina kokeet ylös ja myös niiden koealueet. Pystyn katsomaan aina, mitä tuli kokeeseen, kun suunnittelen, mitä luen ja milloin luen. (Tästä vähän myöhemmin postauksessa.) Voin myös aina helposti tarkistaa, mitä koealueeseen kuuluu, jos en sitä sillä hetkellä muista. Sen lisäksi kirjaan sinne myös, mitä sain kokeista.


5. Tavalliset mustavalkoiset muistiinpanot joita kirjoitamme koulussa ovat ihan kivoja, mutta pidän niistä enemmän, kun niissä on väriä. Värikoodaus ja värit ovat kivoja. Käytän kalenterissani värikoodausta. Sen avulla näen helposti, minkälaisia asioita on viikolla tulossa. Esimerkiksi koulu asiat kirjoitan sinisellä ja vapaa-ajan menot ja jutut kirjoitan pinkillä. Tykkään todella paljon yliviivaustussien käyttämisestä ja käytän niitä välillä liikaakin. Käytän värejä ja värikoodausta omissa muistiinpanoissani. 



Tykkään aikatauluttaa asioita ja olla järjestelmällinen. Siitä minun on syytä kiittää kalenteriani. Kalenterista on niin paljon hyötyä. Ilman kalenteria elämäni olisi sekaisin. Sen avulla järjestän kaiken ja pysyn kasassa. Kalenterin avulla kontrolloin omaa elämääni. Kalenteriin kirjoittaminen ja aikatauluttaminen inspiroi ja motivoi minua opiskelussa paljon.



Mitä kaikkea sinne kalenteriin sitten teen ja kirjoitan? Kalenteriin kirjaan kaikki menot, kokeet, tapahtumat ja muut kouluun liittyvät asiat. Teen kalenteriini aina kokeeseen luku suunnitelman. Kirjoitan, mitä luen ja milloin luen. Se auttaa minua hallitsemaan kokeita ja suuria projekteja. (Esimerkki. kuvassa kuusi.)



Pidän kalenteriani myös päiväkirjan tapaisena. Kirjoitan useimmiten päivän päätteeksi pienen tiivistelmän päivästäni. Asetan itselleni tavoitteita kalenteriini ja on kiva nähdä aina viikon mittaan, miten olen niissä edistynyt.

Minkälainen opiskelija sinä olet? Tykkäätkö aikatauluttaa? Toivon sydämmeni pohjasta, että vinkeistä oli sinulle hyöytä. :)

Kommentit

  1. Nää oli tosi hyviä vinkkejä! Siis toi et kiinnittää post-it lappui paikkoihin, joissa käy usein on nerokasta! Täytyy kokeilla ittekki🤩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa kuulla, että vinkit ovat olleet hyviä. Kiitos todella paljon ja, hei kokeile ihmeessä! Se toimii. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit