Rauhalliset aamut- parasta aikaa kerätä voimia

Aamu lähtee käyntiin siitä, kun herätyskello soi tai siitä, kun herää ilman herätyskelloa. Aurinko sädehtii jo vähän verhojen takaa ja laskee huoneeseen lempeän ja rauhoittavan ilmapiirin. Parasta on, kun tietää ettei ole kiire mihinkään, joten saattaa jäädä makoilemaan sänkyyn ja katselemaan valonsäteitä, jotka läpäisevät huoneen.

Tässä postauksessa kerron, miten aamut ovat omalla tavallaan ainutlaatuisia ja ihania sekä, miten niistä voi ottaa ilon irti.


Kuuluuko sinun aamuusi puhelimen uusien ilmoitusten katsominen? Instagramin ja muiden sosiaalisten median kanavien tarkistaminen kuuluu minun lähes jokaiseen aamuun. Sen jälkeen kun olen kerännyt voimiani ja maannut sängyssä käyn hakemassa puhelimeni ja aloitan some kanavien katselun. Viikonloppu päivät ovat siitä parhaita, kun heti aamusta ei ole suunnitelmia ja voi rauhassa katsoa puhelinta. Eikö olekin ihanaa, kun voi heräillä aivan rauhassa ja keräillä voimia?

Makoilen sängyllä kaikessa rauhassa, selaan instagramia, kuuntelen hiljaisesti musiikkia, tuijotan kattoa ja nautin siitä, että voin juuri nyt vain olla. Keskityn hetkeen. Saatan havahtua, että kello on 11.00 aamulla vasta sitten, kun vatsani ilmoittaa, että on aamupalan aika.

Tunne, kun astelen auringon paistaessa keittiömme läpi ja mietin, mitä tekisin itselleni aamupalaksi on taianomainen. Aamupala on päivän tärkein ateria, jonka vuoksi tykkään tehdä viikonloppuisin ison aamupalan, kun on aikaa. Rauhallisen tai miksei vähän pirteämmän musiikin tahdissa on kiva tehdä aamupalaa sekä fiilistellä elämää. Musiikin kuuntelu tekee jotenkin ihanan pirteäksi ja saa olon inspiroituneeksi.



Kuinka kauan sinä yleensä syöt aamupalaa viikonloppuisin? Sallin itselleni runsaasti aikaa aamupalalle ja sen syömiselle viikonloppuisin. Nappaan aina jonkun kirjan, jota luen syödessäni aamupalaa. Hyvän kirjan sattuessa käteen aamupala venyy pitkälle päivään ja luen sekä syön aivan rauhassa. Kun aamupala on syöty jään yleensä pöydän ääreen lukemaan vielä kirjaa sekä nauttimaan auringonpaisteesta, jos luonto on sen sallinut.

Hyvän kirjan sattuessa käteen on lähes mahdotonta irroittaa katsettaa kirjasta. Juoni tempaisee mukanaan ja nauran sekä kommentoin ääneen kirjan tapahtumia. Aamun ihanin tunne on se, kun havahdun siihen, kun nauran kirjan tapahtumille hulluna, hakkaan pöytää ja aurinkopaistaa. Näinä hetkinä tajuan, kuinka kiitollinen olen elämästä ja, miten paljon nautin aamuista.


Rauhalliset aamut viikonloppuina tuntuvat ennen kaikkea mahtavilta ja rennoilta. Viikonloppu aamut ovat niitä hetkiä, kun en itse koita kontrolloida kaikkea ja pysyä järjestyksessä. Annan vain aamun viedä. Aamut tuntuvat mukavilta. Voi hellittää otteen. Voi vain olla. Näinä aamuina saaan erityistä voimaa. Voimaa viikonlopun haasteisiin. Voimaa seuraavaan viikkoon. Voimaa elämään. Näinä aamuina saan usein uusia hyviä blogipostaus ideoita. Tämän kyseisen postauksenkin keksin yhtenä viikonloppu aamuna.

Toisinaan alan pohtimaan aamuisin kaikenlaista ja ajatukseni alkavat virtaamaan. Yleensä ajaudun pohtimaan ystävyyssuhteitani, koulua, tulevaisuutta sekä sitä, mikä on oikein ja, mikä väärin. Ne ovat minulle pohdiskelu aikaa.

Viikonloppu aamut ovat niitä hetkiä, kun havahdun siihen, miten kiitollinen olen eri asioista elämässä. Siitä, että minulla perheeni ja ystävät. Ruokaa, katto pään päällä ja hyvä elämä. Kiitollinen elämästä. Kiitollinen juuri tästä hetkestä.

Mistä sinä pidät sinun viikonloppu aamuissasi? Minkälaisia vikonloppu aamuja sinulla on? Kerro kommenteissa.

Kommentit

Suositut tekstit