Mene unelmiasi kohti rajoittavista ajatuksista huolimatta!

''Ei tästä tule mitään. Epäonnistun, joka tapauksessa joten, onko järkeä edes yrittää.'' Epäonnistuminen, muiden mielipiteet, pelko ja unelman epärealistisuus rajoittavat unelmien etenemistä ja toteutumista. Niiden ei pitäisi rajoittaa unelmia, koska unelmat ovat yksi maailman hienoimmista asioista, mutta välillä ne tupsahtavat mieleen. Onko teillä ollut joskus näitä unelmia rajoittavia ajatuksia?

Pelko unelman epäonnistumisesta on välillä arkipäivää. Pelko siitä, että kaikki saattaa ollakin turhaa. Mitä, jos kukaan ei kohta lue blogiani? Onko blogillani merkitystä? Luovutanko jossain vaiheessa, jonkin ison pulman edessä? Mitä jos mikään ei onnistu?

Muiden mielipiteet. Normaalisti saattaa näyttää siltä, ettei toisen mielipiteellä ole mitään väliä, mutta joskus se saattaa kolahtaa. Vaikka niiden ei pitäisi pidätellä minua toteuttamaan unelmiani, mutta silti joskus se pieni naurahdus tai ilme latistaa mielialaani ja pidän blogiani mitättömänä. Niillä mielipiteillä voi olla joskus merkitys. Ei se ole kivaa, mutta alan miettimään ovatko muut oikeassa. Onko blogissani järjen hiventäkään ja, voiko tästä oikeasti tulla jotain suurta?

Viime syksynä kerroin, kuinka minua pelotti blogin ja instagramin tärkeyden katoaminen elämästäni sitten, kun aloitan jatko-opinnot. Pelkään kadottavani blogini kokonaan eikä sille riitä aikaa niin paljon kuin haluaisin. Pelkään kadottavani lukioni aikana kiinnostukseni blogiani kohtaan.

Motivaation puute ja pienet tai vähän isommatkin pulmat saavat minut miettimään, voinko onnistua tässä koskaan ja voiko unelmani koskaan täysin toteutua. Oliko tämä tässä? Muutkin rajoittavat ajatukset ja asiat vievät toisinaan motivaation ja inspiraation mennessään eikä ole fiilistä oikein mihinkään.

Viime postauksessa kerroin siitä, kuinka koitan ajatella tällaisina hetkinä unelmaani ja sitä, mistä siinä tulee hyvä mieli. Voisitko rohkaistua ajattelemaan näitä rajoittavia ajatuksia vastaan? Keksi vastalause jonkin toisen mielipiteelle. Muista myös, että sun ei pidä eikä tarvitse miellyttää kaikkia sun valinnoilla. Ne ovat sinun omia unelmia.

Mitä, jos kokeilisit ajatella joku kerta tilanteessa ''Aivan sama. Tämä on mun unelma. Mä kyllä onnistun tässä.''? Kiinnostavatko sua muuten podcastit? Motivaation puutteessa podcasteista saattaa löytyä suuri apu. Kuuntele, inspiroidu ja kerää voimia toteuttaa sinun unelmiasi.

Kommentit

Suositut tekstit