Vuoden päästä kaikki voi olla toisin

Minkälaista sun elämä tällä hetkellä on? Mitä asioita sä haluaisit parantaa elämässäsi tällä hetkellä?  

Mitkä asiat sun elämässä on nyt hyvin? Mun elämässä voin hyvin, mulla on harrastuksia, hyvät välit ystäviin sekä kavereihin, olen iloinen ja innostunut sekä mulla on uusi koulu. Entä, mitkä asiat sinulla on huonosti?

Mitä asioita sun elämään kuuluu juuri nyt? Mun elämään kuuluu nyt uusi lukio, uudet ihmiset, uuden oppiminen, tanssi, uudet koulukirjat ja ohjelmistot, uusien asioiden opettelu sekä yhteisöllisyys. 

Mihin suuntaan et halua ainakaan viedä elämääsi? Vähiten tällä hetkellä minä haluaisin viedä elämääni siihen suuntaan, että stressaisin ja murehtisin jokaisesta asiasta niin pienestä kuin isoistakin. Sen lisäksi haluaisin kaikista vähiten ystävieni jäävän muiden asioiden alle.

Mitä asioita sä haluaisit elämääsi just nyt? Mä haluaisin tilaa podcastien kuuntelemiselle ilman huonoa omaatuntoa toisen asian missaamisesta, rauhallisia kävelylenkkejä metsässä musiikki korvilla, kirjan lukemista, muokata kuvia, vastailla ajatuksen kanssa viesteihin, vapaalle tanssimiselle. Tilaa hengähtää ja meditoida. 

Mitä tälle asialle sitten tekisi? Pitäisikö asialle tehdä muutos ja alkaa muuttamaan asioita haluamaan suuntaan? No todellakin! Miksi jättää asiaa sikseen? 

Haluaisitko sä herätä vuoden päästä siihen, että olet edelleen samassa pisteessä ja mietit aina vain, kuinka paljon muutoksen tekeminen auttaisi? Vai haluaisitko enemmin menestyä elämässäsi ja ehkä jopa unelmissasi ja huomata vuoden päästä kehityksen? 

Ajattele, mitä kaikkia hyviä puolia muutoksen tekemisellä on. Sä voit hyvin ja sun elämä muuttuu pysyvästi paremmaksi ja kohti sun omannäköistä elämää. Muutos on hyvästä. 

Muutoksen tekeminen kannattaa, vaikka alku olisikin hankalaa. Käytä muutoksen aloittamiseen omaa tahtoasi, energiaasi ja voimaasi. Tiedän, että ne löytyvät meistä jokaisesta. 

Sun oma tahto, energia ja voima ovat vain sisällä kätkettynä. Sun pitää kaivaa ja etsiä se esiin, ottaa itseäsi niskasta kiinni ja alkaa menemään muutosta kohti. Vain sä voit tehdä haluamasi muutoksen. 

Uskalla siis ihan tosi ottaa pieniä askelia lopulta suurien muutosten hyväksi. Usko siihen, että sä pystyt tekemään muutoksia. 

Muutoksen tekeminen voi tietysti pelottaa. Se on ihan luonnollista. Kyllä se on minullekin jännittävää ja haastavaa. Sitä varten itse ajattelen muutoksen pieninä askelina. Pienten askelien sekä oman tahtoni avulla aion nyt mennä kohti seuraavaa haluamaani muutosta. Kaiken keskellä muistan myös uskoa itseeni ja siihen, että muutoksen tekeminen elämässä tuo jotain palkitsevaa.

Nyt lopuksi eristä kaikki muut häiriötekijät ympäriltä. Keskity itseesi. Kuvittele nyt itsesi vuoden päästä tästä hetkestä. Kuvittele, että olisit alkanut nyt tekemään elämässäsi muutosta. Miten se näkyy vuoden päästä? Minkälaista elämäsi olisi, jos olisit alkanut tekemään muutoksia? 

Keitä ihmisiä ympärilläsi vuoden päästä on? Mitä arvostat elämässäsi vuoden päästä? Miten voit vuoden päästä? Minkälainen fyysinen hyvinvointisi olisi vuoden päästä? Mitä asioita elämääsi kuuluisi vuoden päästä?  Olisitko vuoden päästä onnellisempi kuin nyt?

Kommentit

Suositut tekstit