Oletko koskaan luopunut unelmistasi miellyttääksesi muita?

Oletko koskaan luopunut omista arvoistasi tai unelmistasi miellyttääksesi muita? Pelkäätkö, että olisi suuri riski olla oma itsesi? Suurin riski voi kuitenkin olla olematta oma itsensä. Toisten ihmisten miellyttäminen on kyllä syvältä silloin, kun se ei yhtään edistä omia unelmia. Ennemminkin estää. 


Muiden miellyttäminen voi johtua pelosta. Se voi olla pelkoa hylätyksi tulemisesta. Pelkoa siitä, ettei olisikaan hyväksytty tai rakastettu, kun ei miellytäkään muita. Sen pelon seurauksena ei välttämättä lähtisikään tavoittelemaan omia unelmiaan. Ei tekisikään omia juttujaan. 

Ajatus siitä, että ihmiset voivat olla sun suhteen oikeassa, mikä olisi sulle niiden mielestä hyvää voi käydä mielessä. Kuulostaako mikään näistä sulle tutulta? 

Muistatko viime kertasi, kun olet miellyttänyt muita, jos olet? Jos muistat, mitä tunteita sulla heräsi silloin. Ehkä vihaa, ärsytystä, turhautuneisuutta, epävarmuutta tai kipua? Kipua siitä, ettei uskalla lähteä omaa polkua kohti vaan miellyttää muita. On loukussa pelossa ja epävarmuudessa. 


Vapaus. Uhraatko sä sun mielestä vapautesi miellyttämällä muita? Tuntuuko se siltä, ettet olisi vapaa? Tuntuuko se siltä, että olisit ennemminkin kahlittuna? Eikö muiden miellyttäminen vie vaan turhaa energiaa ja voimaa?

Mä tiedän, että sun sisällä on voimaa ja tahtoa. Voimaa ja tahtoa sanoa muiden mielipiteille ei, jos sä vaan itse haluat. Voimaa ja tahtoa tehdä sulle mieluisia asioita. Tahtoa kulkea sun omaa polkuasi. Voimaa vaihtaa suuntaa ja elää sun omilla ehdoilla. Elää niin kuin sä tahdot. Ei niin, miten muut tahtovat.

Ne ovat vain piilossa. Sun pitää kaivaa ne esiin. Sun pitää etsiä ne. Sun täytyy kasvattaa sitä. Voit lähteä ihan pienistäkin asioista. Sanomalla ei vaikka asioille, jotka ei palvele sua. Tekemällä kerrankin jotain, mitä sä itse haluat. 


Uskon, että kovemmalla voiman ja tahdon lihaksella sulla on mahdollisuuksia paljon. Sulla voi olla voimaa olla miellyttämättä muita. Tahtoa kulkea juuri sitä sun omaa polkua. 

Älä anna muiden miellyttämisen ohjailla sun elämää ja haaveita. Muiden miellyttäminen ja oman elämän oman näköisyys sekä onnellisuus ei kulje käsi kädessä. 

Kuinka sä voit olla onnellinen, jos yrität koko ajan miellyttää muita? Silloin sä et nimittäin tee niitä itseäsi palvelevia juttuja etkä pidä sun elämääsi sun omissa käsissä, mihin ne muuten kuuluvat. 

Kommentit

Suositut tekstit