Voiko edes parhaasta kaverista kasvaa ulos?😱👭

Iltaa!!

Onko teistÀ joskus tuntunut siltÀ ettÀ sinun ja sinun kaverisi vÀlit ovat mahdottomat selvittÀÀ?

Minulla on ollut sellainen tunne varmaan viimeisen kuukauden tai vÀhÀn yli. Me ollaan oltu suurimmasta osasta asioista erimieltÀ. Ja tuntuu siltÀ ettÀ kaikki hÀnen sanomansa kuulostaa töykeÀltÀ, ja siltÀ kuin olisin tehnyt jotain vÀÀrin.

TÀmÀ aihe tai tunne ( kummaksi sitÀ kutsutaankaan), on ollut minulle lÀhiaikoina ajankohtainen ja sellainen joka tuntuu vain vaikealta ymmÀrtÀÀ. Ajattelin tulla "avautumaan" tÀstÀ koko jutusta blogiini.

Se alkoi jossain viime kuukauden puolessavÀlissÀ. MeidÀn ajatukset ja mielipiteet ei vaan kohdannut. Tuntuu ettÀ se mun kaveri ois ollut kokonaan toinen ihminen.

Monta kertaa kysyin itseltÀni: Tunnenko mÀ edes tuota ihmisitÀ? Kaikki alkoi siitÀ kun kaverini alkoi... ( ajatus katkos). No se alkoi siis tekemÀÀn silleen, ettÀ huomauttelee kaikesta mitÀ teen ja puhui mulle rumasti.

Sen lisÀksi ettÀ minulla oli ollut kokeita ja stressiÀ, niin se kaikki pÀÀlle. Olin yrittÀnyt sanoa hÀnelle, ettÀ ei tarvitse sanoa niin töykeÀsti. Ja sanonut, ettÀ osaan itsekkin tehdÀ hyvin asioita joista hÀn on huomauttanut.

Olin lukenut yhdestÀ kirjasta monta kertaa, ettÀ tuon tapainen elÀmÀn tilanne saatta olla sitÀ ettÀ kasvaa kaverista ulos. Mutta silti tuntui mahdottomalta ajatella, ettÀ edes me voisimme kasvaa ulos toisistamme.

MeillÀ oli paljon erimielisyyksiÀ ja tuntui, ettemme ole samalla aaltopituudella.

Yksi mun kaveri huomasi surunaiheeni liikuntatunnilla yhtenÀ pÀivÀnÀ ja tuli kysymÀÀn mikÀ mulla oli. Selitin hÀnelle ja hÀn lupasi puhua kaverilleni.

Sen jÀlkeen meillÀ on ollut jonkin verran erimielisyyksiÀ, eikÀ meillÀ ihan synkannut vaikka tiesin sen ettÀ hÀn yrittÀÀ.

Se viikko meni vÀhÀn paremmin kuin ne edelliset viikot. Mutta sanoisiko nÀin, ettÀ mietin monta kertaa voimmeko vain ikinÀ enÀÀ olla kunnon ystÀviÀ.

Minulla pyöri koko ajan pÀÀssÀni vain samat kysymykset: Voimmeko enÀÀ ikinÀ olla edes ystÀviÀ? Tuleeko tÀmÀ korjaantumaan? Onko tÀssÀ koko jutussa jÀrkeÀ? Tai: Onko tÀmÀ edes totta?

Jos rehellisiÀ ollaan en tiedÀ voinko antaa tÀtÀ anteeksi kaverilleni. Saattaa kuulostaa tyhmÀltÀ tai mielipuoliselta mutta sitÀ asiaa on vÀhÀn vaikeaa kÀsitellÀ niin lyhyessÀ ajassa.

Nyt  pariin viikkoon meillĂ€ ei ole ollut erimielisyyksiĂ€, jotka tuntuisivat suurilta. Viimeisen viikon aikana olemme olleet melkein samanlaisia kuin ennen.

TÀmÀ meidÀn kaverisuhde on palailemassa vanhoille raiteille, mutta silti vÀhÀn uudistettuna.

En osaa oikein sanoa mitÀ mieltÀ olen tÀllÀ hetkellÀ meidÀn ystÀvyyssuhteesta. Mutta sen sanon ettÀ ystÀvyys on ihana asia, ja siitÀ kannattaa pitÀÀ kiinni.

Minulla ja kaverillani on tullut monia muistoja, meidÀn matkan varrella. Jokainen niistÀ on jollakin tavalla ainutlaatuinen ja sÀilyttÀÀ ystÀvyytemme.

TÀssÀ lÀhipÀivinÀkin meillÀ tuli taas yksi muisto lisÀÀ. Mietin vielÀ vÀlillÀ ettÀ miten voin olla tÀssÀ ja miten se koko juttu tapahtui.

Vaikka vÀlillÀ tuntuisikin siltÀ, ettÀ sinun ja sinun kaverisi vÀlit ovat halkeamaisillaan, kannattaa aina yrittÀÀ. VÀlillÀ sitÀ huomaakin, ettÀ yhden ystÀvÀn eteen tekeminen ei ollutkaan niin vaikeaa.

Toivotan teille kaikille sydĂ€mmilliset illan, pĂ€ivĂ€n tai yön vietot, millon tĂ€tĂ€ ikinĂ€ luettekaan!😄💕 Ja jakakaa ihmeessĂ€ teidĂ€n kokemuksia kaverisuhteista!👭













Kommentit

  1. Ei kannata parin viikon erimielisyyden takia edes harkita ystĂ€vyyden lopettamista. Tilannetta pitĂ€isi seurata lĂ€hemmĂ€s puolta vuotta ennen kun tĂ€llĂ€istĂ€ harkitsee. Ja on vĂ€hĂ€n omituista olla antamatta anteeksi kaverin töppĂ€ilyjĂ€ nyt, kun niitĂ€ varmasti on ystĂ€vyyden aikana tehty puolin ja toisin. Kokeile keskustella kaverisi kanssa ja kysy onko hĂ€n huomannut ettĂ€ sinusta tuntuu nĂ€in. EhkĂ€ hĂ€n on vaan halunnut auttaa sinua enemmĂ€n, jolloin hĂ€neen korviinsa lause vaikkapa letistĂ€ "mĂ€ voin tehĂ€ ton siistimmin jos sĂ€ haluut" on kuulostanut ystĂ€vĂ€lliseltĂ€. Jos tuntuu ettĂ€ et jaksa tĂ€mĂ€n kaverin seuraa ole enemmĂ€n toisen kaverin kanssa. ÄlĂ€ riko vĂ€lejĂ€ hyvÀÀn ystĂ€vÀÀn

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi ja vinkeistĂ€!😌 Niinkuin sanoinkin tuossa postauksessa, niin meidĂ€n kaverisuhde on palailelemassa entisille raiteille💕. Ja myönnetÀÀn ettĂ€, kyllĂ€ kaverille tĂ€ytyy antaa toinen mahdollisuus. En oikein itsekkÀÀn vielĂ€ tiedĂ€ mitĂ€ siinĂ€ koko jutussa tapahtui, vaikka onhan meillĂ€ ollut kaverini kanssa ihan ystĂ€vyyttĂ€ puhdistavia riitoja. Niinkuin tuo Ă€skeinen.👍 Nyt kaikki on jo paljon paremmin ja olemme olleet samanlaisia kuin kesĂ€llĂ€đŸ˜˜.

      Poista

LÀhetÀ kommentti

Suositut tekstit