Reseptit 2018 - Ihanat uunituoreet sämpylät! 💕 🍞

Heips!

Tänään halusin tulla piitkästä aikaa jakamaan teille leivonta reseptiä. Tänään jaan teille maailman ihanimman sämpylöiden reseptin, joita minun perheessäni ollaan kehuttu paljon. Nämä sämpylät sopivat täydellisesti syysiltoihin. Resepti on helppo ja siinä on yksinkertaiset aineet, joten suosittelen kokeilemaan tätä. Resepti löytyy myös kirjasta: Kotitalouden perustaidot sivulta 220.

Tähän tarvitset:

Taikinan juuri:
-Vettä tai maitoa 2 1/2 dl
-hiivaa 1/2 pala
-sokeria 1tl
-2 1/2 vehnäjauhoja

Lisäksi:
-suolaa 1/2 tl
-sämpylä- ja/tai hiivaleipäjauhoja
öljyä 2 rkl

 1. Ensimmäiseksi tehdään taikinan juuri. Mitataan kädenlämpöstä vettä tai maitoa ja kaadetaan se kulhoon. Sen jälkeen murennetaan puolikas hiivapala veteen ja lisätään sokeri.

2. Tämän jälkeen ripotellaan jauhot liuokseen pikkuhiljaa sekotellen.

3.  Peitä kulho leiivinliinalla ja jätä se lämpimään paikkaan 10-15 minuutiksi.

4. Kun juuri kuplii, lisää siihen suola ja suurinosa jauhoista samalla haarukkavatkaimella sekoittaen.

5. Sen jälkeen jatka jauhojen lisäämistä ja alusta toisella kädellä. Yritä saada taikinaan hyvä sitko. Lisää lopuksi vielä öljy ja alusta taikinaa vähän.

6. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.


7. Sen jälkeen laita taikina jauhotetulle pöydälle ja tee siitä pötkylä. Jaa takina keskeltä kahtia ja kumpikin puolikas vielä neljään osaan. Halutessa voit tehdä sämpylöistä sen verran isoja tai pieniä kuin haluat.

8.Kun sämpylät ovat uuni pellillä anna niiden kohota hetki liinan alla, jos haluat tehdä niistä rapeita älä laita liinaa päälle. Hetken päästä laita sämpylät uuniin 10 minuutiksi.

Ja valmis! Aiotte kokeilla tätä reseptiä? Ihania herkuttelu hetkiä syysiltoihin!❤️ 











Kommentit

Suositut tekstit