Viikko mun kanssa

Ystäviä, kesätöitä, ruokaa, pyöräretkiä, aurinkoa, naurua ja ihania hetkiä. Niistä mun tämän vuoden 28. viikko koostuu. Yksi toivotuin blogipostaus kautta aikojen täällä blogissa on ollut my day - postaus. Nyt vihdoin ja viimein pääset sukeltamaan mun yhteen viikkoon ja näkemään kasapäin kuvia sekä hetkiä. 

Muistutuksena vielä, että tämä postaus ei kerro kuitenkaan kaikkia hetkiä kaikilta päiviltä. Tämä on vain pieni sukellus mun viikkoon. 

Maanantai 6.7.2020


Päivä lähtee käyntiin herätyskellon soidessa kello 6.10.  Kun olen saanut kasattua itseni uuteen päivään teen aamutoimet, pakkaan eväät ja vesipullon kassiin ja lähden kohti bussia. Näin toinen kesätyö viikkoni lähtee käyntiin.

Kahdeksan aikaan aamulla kesätyöni alkavat. Ensimmäisten neljän tunnin aikana kesätöissä mua väsyttää niin paljon, etten jaksa edes vilkaista kännykkää ensimmäisellä tauolla, mutta työt sujuvat hyvin. Ruokatunnilla olen jo pirteämpi sekä juttelen muiden kesätyöntekijöiden kanssa, joka piristää päivääni superisti! :)

Kahden tauolla saan ystävältäni viestin, jossa hän kysyy, haluanko lähteä hänen kanssaan etsimään hänelle kesätöitä. Suostun tietenkin! Kun kesätyöt ovat loppuneet suuntaan kohti kotia ja syön. Illalla kuuden aikaan pyöräilen ystäväni luokse ja lähdemme metsästämään kesätöitä. 

Kesätöiden metsästämiseen kuluu jonkin aikaa. Käytyämme viimeisessä vaihtoehdossa ostan pillimehun, sillä ulkona paistavasta auringosta sekä pyöräilemisestä tuli jano. Lähdemme ystäväni luokse, jossa hän jättää pyöränsä kotiin ja soitan siskolleni. Hetken päästä tapaamme siskoni vanhan koulumme pihalla. 

Tiistai 7.7.2020


Samat tutut viikon sisällä opitut aamurutiinit toistuvat, kun olen saanut kömmittyä sängynpohjalta kuuden jälkeen aamulla. Olen työpaikallani 7.50. Vien ruoat työpaikkani keittiöön ja aloitan työt kellon vaihtuessa tasan kahdeksaan. 

Töiden jälkeen lähden kotiin. Vaihdan matkalla bussia, joka menee lähemmäs kotiani. Seuraavalla pysäkillä bussiin tulee outo mies, joka saattaa olla humalassa. Pelästyn vähän miestä ja yritän olla normaalisti loppu matkan, kun hän istuu taakseni. 

Ruoan jälkeen kirjoitan blogipostausta. Viimein kun olen tyytyväinen blogipostaukseen, julkaisen sen. Illemmalla myös vastailen uuteen kommenttiin, joka on tullut yhteen blogipostaukseen. Kommentti piristi hirmuisesti mun päivää! :) 

Illalla isini paistaa lettuja ja ne näyttävät niin hyviltä, että napsasen niistä kuvan. Loppuillan otan rennosti. Käyn aikaisin pesulla ja katselen Instagramia. Ihailen myös youtubettaja Miisan instagramstorysta heidän uutta perheenjäsentänsä Dana- koiraa. Hän on niin sulonen ja lutuinen!😍

Keskiviikko 8.7.2020


Päivä lähtee samalla tavalla käyntiin. Kesätyöt sujuvat hyvin, mutta kahteen mennessä päivässäni ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä. Kaikki on mennyt hyvin ja omalla painollaan. Kahden tauolla huomaan, että äidiltäni on tullut viesti. Viestissä hän kertoo, että he tulevat hakemaan minut paikasta, jossa vaihdan bussia. 

Menemme syömään ulos. Yleensä ulkona syödessä minun on helppo valita, mitä tilaan, mutta tällä kertaa päätös on tosi vaikea. Joudun valitsemaan neljästä eri vaihtoehdosta, mutta päädyn lopulta hyvään vaihtoehtoon.

Kotiin mennessämme muistan yhden hoitamattoman asiani. Viemme äitini sekä siskoni kotiin ja käymme isini kanssa hoitamassa asiani vielä. Kotona nautin siitä, että saan maata omassa sängyssäni aivan rauhassa. 

Varttia vailla kahdeksan näemme siskoni kanssa ystäväämme. Olemme vanhan koulumme pihalla, juttelemme kaikesta sekä saamme myös idean pelata maata, jota pelasimme paljon ala-asteella. Piirrämme maahan kepillä maan ja jaamme sen kolmeen osaan. Pelaamme maata ja häviän pelin. 😂 

Torstai 9.7.2020


Aamulla kävellessäni juna-asemalle kuuntelen suosikkibiisiäni useamman vuoden takaa ja tanssahtelen auringonpaisteessa ja lintujen sirkuttaessa. Kesätöissä olen tehokas ja saan tehtyä paljon töitä. Pääsen lähtemään kesätöistä niin, että ehdin 10 minuuttia aikaisempaan lähtevään bussiin. 

Kotona alan tekemään ruoaksi itselleni ja äidilleni kalapastaa. Ruoka onnistuu hyvin ja maistuu hyvältä. Ruoan jälkeen kirjaudun blogiini. Pohdin, tekisinkö nettisivulle muutoksia, mutta päädyn vain lukemaan vanhoja kommentteja. 

Kommentteja lukiessa mulle tulee ''mä pystyn tähän, mä pystyn mihin vaan'' - fiilis. Avaudun tästä asiasta mun snäpin storyyn ja oon aivan tajuttoman kiitollinen ja onnellinen blogista ja sen mukana tulleista ihmisistä sekä kokemuksista. 

Myöhemmin kirjoitan vielä omaa tarinaani melkein yhden sivun ja se tuntuu ihanalta. Hetkeksi unohdan kaiken muun ja kynä vaan sauhuaa, kun luon paperille uutta maailmaa. Kirjoittamisen jälkeen olo on elinvoimainen. Illalla parikymmentä minuuttia ennen kuin menen nukkumaan, otan ilta-auringosta kauniin kuvan.

Perjantai 10.7.2020

Aamu alkaa taas samalla tavalla, mutta innostuneesti. Tänään on viimeinen päivä kesätöitä. Aamutoimet menevät omalla painollaan ja hyräilen taas matkalla junalle useamman vuoden takaista lempibiisiäni.

Ensimmäisellä tauolla saamme muiden kesätyöntekijöiden kanssa vaniljajäätelöä ja mansikoita. Niitä syödessämme vaihdamme pari sanaa tulevasta syksystä sekä lukiosta. Ensimmäisen tauon jälkeen aika alkaa madella enkä malta odottaa, että pääsen viikonlopun viettoon. 

Lopulta pääsemme pois töistä ja ai että sitä onnen määrää! 💛 Tuntui vapauttavalta, mutta myös vähän oudolta jättää työt. Töiden jälkeen näen siskoani ja menemme syömään McDonald'siin. Siellä sitten syömme hyvin ja juttelemme. Samalla ihailen ulkona olevaa kaunista ilmaa. 

Ruokailun jälkeen suuntaamme kotia kohti ja käväisemme vielä kaupan kautta. Loppuillan vain olen ja nautin siitä, että saan vain olla. Katselen YouTubesta vanhoja Uuden Päivän videoita ja paljon muuta. Nauran niille ja nautin siitä. Sillä hetkellä tunnen itseni hyvin onnelliseksi.

Lauantai 11.7.2020

Parasta on herätä lauantaina ilman herätyskelloa. Oleskelen rauhassa ja syön myös rauhassa aamupalan. Jonkin ajan päästä kysyn ystävältäni, haluaisiko hän nähdä. Ulkona on sateinen päivä, joten sovimme, että hän tulee luokseni noin 14.30.

Ystäväni saavuttua luokseni juttelemme hänen ja siskoni kanssa jonkin aikaa erilaisuudesta ja alaikäisten juomisesta sekä ryhmäpainostuksesta. Viimein alamme pelaamaan lautapelejä, jota olen odottanut viikkoja. Reilun tunnin päästä käymme siskoni kanssa syömässä, jonka jälkeen jatkamme pelaamista. 

Myöhemmin ystävämme lähtee ja pian sen jälkeen lähdemme siskoni kanssa shoppailemaan. Käymme katsomassa vaatteita ja etsimässä sisustusjuttuja. Siskoni löytää hienon meikkipeilin ja itse en löydä mitään. Matkalla kotiin käymme vielä kaupassa ostamassa leffailtaa varten naposteltavaa.

Kotona käyn pesulla, jonka jälkeen valmistan dipit leffailtaa varten. Reilu puolentunnin päästä valitsemme leffaksi Jurassic World: Kaatunut valtakunta. Leffa vaikuttaa mielenkiintoiselta ja kivalta, mutta myös pelottavalta. 

Pahimmissa kohtauksissa katson pois päin televisiosta ja hyräilen Alepan tunnuslaulua. En kuitenkaan putoa missään vaiheessa kärryiltä leffasta. Siskoni tulee huoneeseeni yöksi ja elokuvan loputtua katson vielä Thelma Sibergin ja Valtteri Lehtisen yhteisiä videoita YouTubesta.

Sunnuntai 12.7.2020

Herään yhdentoista aikaan ja oleskelen noin tunnin, kunnes menen syömään aamupalaa. Aamupalan jälkeen teen loput aamutoimet ja laittaudun. Yhden jälkeen lähden siskoni kanssa kohti Ikeaa. Matka Ikeaan kestää reilu puolituntia. 

Kun olemme hypänneet viimeisestä bussista ulos suuntaamme ensimmäisenä kohti muutamaa kirpputoria. Suunnistamme kirpputoreille, mutta vain toinen niistä on auki, joten jo hetken päästä lähdemme takaisin Ikealle. 

Ikeassa aika menee nopeasti ja kivasti. Katselemme siskoni kanssa vähän kaikkea sisustusprojektiamme varten. Itse en löydä mitään, jota voisin saman tien ostaa, mutta siskoni tekee muutaman hyvän löydön. Kierroksen jälkeen ostamme Ikean Bistrosta hodarit, juomat ja siskolleni jäätelön. 

Matkalla kotiin poikkeamme vielä kaupassa. Seitsemän tienoilla sovimme ystäväni ja siskoni kanssa, että tapaamme 19.45 taas vanhan koulumme pihalla. Hengailemme koulun pihalla, juttelemme, nauramme ja kuvailemme. Aurinko paistaa ja on ihana, rauhallinen kesäilta! 

Myöhemmin teen itselleni vielä suosikki-iltapalani; puuroa ja porkkanoita. Samalla katselen YouTubesta paljon videoita. Fiilis koko viikosta on hyvä ja olen ylpeä siitä, että jaksoin hyvin kesätöissä. Olen myös helpottunut siitä, että olen tässä juuri nyt. Ei ole enää kiirettä kesätöihin ja voin valvoa myöhään sekä nauttia kesäöistä. 🤍

Kommentit

Suositut tekstit