Mitä coolius merkitsee sinulle?

Tietyt Niken tai Adidaksen kengät. Löysät hupparit. Coolius. Asia, jota monet voivat tavoitella. Mutta, mitä se sulle merkitsee? Tietynlaisia vaatteita, joita toiset käyttävät? Oman tyylin löytämistä ja sen rokkaamista? Ei mitään? Ihan vain olemista?

Oletko törmännyt isoon porukkaan, jolla kaikilla on lähes samanlaiset vaateet? Niken, Adidaksen tai Filan kenkiä. Toppeja ja lyhyitä toppeja. Farkut tai löysemmät housut tai jotain muuta. Jos olet, onko sinulla tullut paine siitä, että pitäisi omistaa tietyt kengät sen takia, koska niin moni pitää niitä kenkiä cooleina?

Oletko koskaan kuullut jonkun sanovan, että nuorena pitäisi elää huolettomasti, vapaasti ja jotenkin tietynlailla niin kuin esim. spontaanisti? Esimerkiksi valvoa myöhään ja suunnitella vähemmän. 
Oletko jossain porukassa kuullut puhuttavan näin? ''Air Forset on coolit. Toi Ig-kuva näyttää coolilta. Toi kampaus on cooli. Toi huone on niin cooli.'' Entä sitten, jos itsensä mielestä kampaus tai Ig-kuva ei ole omaan mieleen tai itsensä mielestä cooli? Sanotaanko sitä ääneen vai jätetäänkö se sanomatta?

Onko sinusta tuntunut, että sinun pitäisi mukautua tähän muottiin? Oletko kokenut jossain vaiheessa paineita siitä, että sulla pitäisi olla esim. TikTok, jotta olisit cooli ja, että toiset hyväksyisivät sut? Itse olen paljon pohtinut, pitäisikö minun ostaa tietynlaisia vaatteita, jotta minut hyväksytään ja olisin cooli. 

Mitä sitten tästä cooliudesta voisi ajatella? Onko asiaan useampi tapa suhtautua ja täytyykö tähän mukautua vain yhdellä tavalla? Niin kliseiseltä kuin tämä kuulostaakin, mun mielestä olisi parasta kuunnella omaa ääntä. Mun mielestä tähän ei ole vain yhtä tapaa mukautua. 
Jos se tuntuu itsestäsi coolilta ja omalta niin miksipäs ei! Ei kukaan ole sua määräämässä. Jos tykkäät samanlaisista vaatteista, niin silloin kannustan sua menemään sitä kohti. 

Jos et pidä niitä asioita cooleina juttuina tai ne ei jotenkin ole yhtään sua, niin ei sun ole pakko. Sun ei tarvitse mukautua tiettyyn cooliuteen, vaikka sua yritettäisiin saada mukaan. Se on sun elämä. Sä päätät. 

Mitä, jos loisit oman cooliuden? Kokonaan oman tyylin, jossa tuntisit olevasi itsevarmempi, mutta et kuitenkaan samanlainen kuin joku toinen on? Omaa cooliutta, jossa oma persoonasi tulee esille? Just ne asiat mistä sä tykkäät. Eikö se olisikin siistiä?
Omaa cooliutta voisi lähteä etsimään vaatteista tai asioista, mistä itse tykkää. Tyyliä voisi lähteä etsimään netistä, Pinterestistä, lehdistä tai Instagramista. Vaatekaupoilla ja kirpputoreilla käyminen voisi myös avartaa. 

Pohdi; Mikä sun mielestä rokkaa sua? Mitkä vaatteet tuntuvat mielestäsi siltä, että et välttämättä rakasta siitä, mutta haluaisit mennä muiden mukana? Mistä sinulle taas sitten tulee ''WAU!'' fiilis ja jonkinlainen kipinä siitä, että se voisi olla sun juttu? 

Se on myös sallittua, jos et halua mukautua toisen cooliuden mukaan etkä myöskään halua luoda omaa cooliutta. Olen sitä, mieltä, että kaikki saa itse päättää siitä. Mielestäni tärkeintä on- peloista huolimatta, ettei kadota itseään ja rokata omana itsenään oli muiden mielestä cooli tai ei. 

Kommentit

Suositut tekstit