Mitä haluaisit tehdä elämässäsi kaikista eniten?

Onko sinusta koskaan tuntunut siltä, että sinulla asiat ovat elämässäsi levällään etkä tiedä, mitä pitäisi tehdä, mutta haluaisit saada sille lopun? Tuntuuko se epävarmalta ja pelottavalta? Kerron nyt sulle yhden asian. Sä et olet tämän ajatuksen kanssa yksin. Tällä hetkellä mä kamppailen aivan samasta asiasta. 

Syksyn ajan minua on riivannut epävarmuus. Epävarmuus siitä, miten saan pidettyä kaikki asiat koossa ja paikallaan, jotta elämäni olisi tasapainossa. Onko sinulle tuttua se, että melkein kaikki tuntuu vähän epävarmalta, kun elämässä on samaan aikaan menneillään monia asioita?

Viikkojen aikana olen huomannut, että tilanteesta eroon pääseminen on haastavaa. Kai epävarmuutta pitää kestää. Eikö meille joskus sanota, että tulevaisuus voi olla epävarmaa ja, että pitää osata kestämään epävarmuutta ja pelkoa? Tämä ärsyttää minua vähän, mutta ehkä se on osittain totta. Voiko elämässä olla koko ajan varma kaikesta? 

Mutta hei, ajattele näin; Jos sulla olisi aikaa, eikä elämäsi oli mullinmallin, mitä haluaisit tehdä kaikista eniten? Mitä sä tekisit paremmin? Mitä toisin? Ehkä asiaa voisi lähteä pohtimaan näistä kysymyksistä. Sehän voisi auttaa hahmottamaan, mihin haluaa oikeasti keskittää ajatukset ja oman potentiaalin.

Kaiken syksyn ''vilinän'' keskellä pysähdyin miettimään tätä hetki sitten kunnolla. Mitä mä haluaisin tehdä, jos minulla olisi enemmän aikaa? Haluaisin käyttää enemmän mun potentiaalia blogiin. Haluaisin kuunnella podcasteja ja lukea inspiroivia kirjoja ja tarinoita. Etsiä netistä tai kirjoista tietoa mindfullnesista ja oman jutun löytämisestä tietoa.

Eikö tästä voisi kokeilla nähdä hyvän puolen? Ehkä keskeneräisyyden ansiosta saatat pureutua kysymysten äärelle; Mihin suuntaan haluan viedä elämääni? Mihin haluan käyttää energiani ja, miksi? Mitä minä haluan tehdä kokeakseni itseni onnelliseksi?

Selvennä siis ajatuksiasi siitä, mitä tykkäät ja haluat tehdä. Pohdi edellisiä kysymyksiä ja laita niitä ylös itsellesi sopivaan muotoon. Tiedän, että sä pystyt siihen, koska mä pystyin aloittamaan tämän blogipostauksen kirjoittamisen. 

Joku päivä testaa sitä, että jätät muut asiat sikseen ja yrität tehdä niitä asioita, joita olet pohtinut ja laittanut ylös. Se vaatii priorisointia, mutta sä onnistut siinä. Ajattele, että keskityt nyt kerrankin itseesi ja sulle tärkeisiin asioihin. Se on nimittäin tärkeää. 

Tyhjennä aivan kaikki ajatukset, tehtävät, menot & asiat paperille tai puhelimelle. Tee se esim. tämän postauksen jälkeen. Laita nämä asiat tärkeysjärjestykseen, jollakin tavalla esim. värikoodauksella. Alkuun se voi olla vaikeaa, mutta ota yksi asia rauhallisesti kerrallaan. Ajattele asiaa myös tästä näkökulmasta; voit harjoittaa tässä priorisointitaitoja. :)

Siihen asti, kunnes kaikki alkaa tuntua paremmalta muista, että täällä maailmassa sä et ole yksin. Aina on joku, jolla on samankaltainen tilanne. Sä et ole yksin. Muista se. Tiedän, miltä sinusta tuntuu. Välillä meidän ehkä pitää vain kokea jokin asia, ennen kuin me tajutaan, mikä meille itsellemme tässä elämässä on tärkeintä. ♡

Kommentit

Suositut tekstit