ASMR-videot opettivat minut rentoutumaan.

Kun viime vuonna löysin youtubesta ASMR-videot elämäni muuttui. Tutustuminen ASMR-videoihin lähti Sita Salmisen ASMR-videoiden kautta. Seurasin youtubettaja Sita Salmista tuolloin jo youtubessa ja katsoin aina silloin tällöin hänen videoitaan. Seurasin häntä instagramissakin. Kun viime vuonna Sita perusti hänen ASMR-kanavansa youtubeen aloin seuraamaan hänen ASMR-kanavaansa. En ymmärtänyt aluksi, mikä ASMR-videoiden tarkoitus oli ja, että, miksi niitä tehdään.

Kun kerrottiin tarkemmin, että ASMR-videot ovat sellaisia videoita, joissa tehdään suulla ja erilaisilla esineillä esim. rauhoittavia ääniä, luulin, että ne altistivat ihmisiä joillekin äänille, että niitä kuuntelemalla ihmiset kestävät enemmän joitakin tiettyjä ääniä.
Katsottuani ensimmäisen ASMR-videon mielipiteeni ASMR-videoihin vaihtui. Videon katsomisesta ja kuuntelemisesta tuli hyvä, rauhoittunut ja rentoutunut olo. ASMR-video tepsi minuun ja videon katsomis kokemus oli positiivinen. Siitä lähtien olen katsonut ja kuunnellut ASMR-videoita.

Ensimmäinen katsomani ASMR-video oli youtubettaja Sita Salmisen - ASMR SUOMI Stressaako? Katso tämä video. Videossa Sita kuiskailee rauhoittavia sanoja, puhuu stressistä ja vie stressin pois.

ASMR-videoita katson yleensä treenin jälkeen, illalla tai silloin, kun huomaan stressaavani liikaa. Yleensä menen sängylleni, otan puhelimen ja kuulokkeet. Etsin youtubesta sopivan videon, yleensä ASMR Sita Sofia kanavalta. Löydettyäni sopivan laitan kuulokkeet korviini ja etsin sopivan asennon sängyllä ja laitan videon päälle.
Kun katson treenin tekemisen tai joogaamisen jälkeen ASMR-videoita teen kaiken muun samalla tavalla, mutta avaan ensimmäiseksi ikkunan, koska sieltä tulee viileää ilmaa ja menen silloin makaamaan matolleni.

Paras aika ASMR-videoiden katsomiseen on ilta. Yleensä treenaan niin, että katson illalla tai alkuillasta ASMR-videon aina treenin jälkeen. Siinä samalla tulle otettua sellainen pieni breikki pitkän päivän jälkeen.

Stressaannun helposti varsinkin silloin, kun on koulua ja keksin todella monista asioista, jonkun stressin aiheen. Osaan tehdä joistakin asioista suuria ja haluan panostaa koulun ohella hyvinvointiin, harrastuksiin ja tähän blogiin. Juuri sen takia nämä ASMR-videot toimivat minulle. Nämä videot ovat minulle yksi pakokeino elämän vilskeistä ja muista tapahtumista. 

Muita näitä pakokeinoja ovat jooga ja lenkkeily. Lenkkeillessä saan ajatukset aivan muualle ja unohdan kaiken muun sen ajaksi. Siitä tulee hyvä mieli ja lenkkeily tekee kyllä minulle hyvää. Joogatessa minun lihakset rentoutuvat, mutta kuulen helposti kaikki muut äänet. ASMR-videoita kuunnellessa samalla myös rauhoittuu ja pääsee aivan toiseen maailmaan.

Sita Salmisen ASMR-videot ovat suuressa osassa siinä, että olen oppinut rentoutumaan. Tässä on vähän esimakua Sitan ASMR-videoista. Kuvien alla lukee aina, mistä Sitan ASMR-videosta kyseinen kuva on.

ASMR Sita Sofia- SITAN KUULUMISIA (ASMR-muodossa)

Sita tekee ASMR-videoillaan paljon rauhoittavia ääniä milloin vähän milläkin. Tykkään eniten Sitan ASMR-videoista, jotka keskittyvät rentoutumiseen ja stressiin sekä omaan jaksamiseen. Varsinkin tälläisten videoiden kautta käsittelen, myös sitä minun omaa stressiä ja jaksamista. Näitä kuunnellessa keskityn, käyn läpi ajatuksia ja oikeasti samalla tajuan, että se stressin asia on pieni, eikä se tarkoita maailmanloppua.

ASMR Sita Sofia- Valoja, käsiliikkeitä ja mikin sivelyä ASMR
Sitalla on erilaisia kivoja ASMR-videoita. On ihanaa, kun löydän youtubesta monipuolisesti erilaisia ASMR-videoita. Voin valita niiden kaikkien joukosta, minkälaisen videon haluan katsoa sillä hetkellä. Haluanko katsoa roleplay, rentoutumis vai maiskuttelu videon. Kaikki vaikuttavat stressiini positiivisesti. Toiset videot käsittelevät stressiä erikseen ja toiset saavat minut rauhoittumaan ja nukahtamaan, kun on stressiä.

ASMR Sita Sofia- HEDELMÄ-ASMR Lähikuiskauksia, naputtelua ja syömisääniä
Suosikki ASMR-videoni ovat Sitan ASMR Suomi Stressaako?, Rentoutusharjoitus 15 min, ASMR Harry Potter Roleplay ja Maistellaan karkkeja (KIITOS 190K) ASMR Suomi. Katson myös Johanna Puhakan ASMR-videoita. Ne ovat todella hyviä. :)

ASMR Thai Thai trigger words
Tämä on siis vain yksi tapa, millä rentoudun ja unohdan hetkeksi koulun ja muut asiat. Niin kuin aikaisemmin mainitsin lenkkeilyn ja joogan, niin ne auttavat minua myös hyvin. Haluatteko kuulla niistä lisää täällä? Millä tavalla te rentoudutte?

Sain Sita Salmiselta luvan käyttää kuvia.

Kommentit

Suositut tekstit