Mitä mieltä olet siitä, että myös netin käyttäminen kuormittaa ympäristöä? || Vastailen teidän lähettämiin kysymyksiin

Te saatte kysyä instagramissa ( @syksyntyttoblog) ja myös täällä blogissa minulta kysymyksiä blogiini ja elämääni liittyen. Aina silloin tällöin teen postauksia, joissa vastailen teidän kysymiin kysymyksiin ja nyt on taas uuden Q&A postauksen vuoro.

Kuinka vanha olet?

Minä olen tällä hetkellä 14-vuotias, mutta täytän myöhemmin tänä vuonna 15 vuotta. Menen siis nyt syksyllä yhdeksännelle luokalle.

Miloin sinulla alkoi kuukautiset?

Okei, tälläistä kysymystä minulta ei ole koskaan aikaisemmin kysytty, enkä ole aikaisemmin puhunut tästä sosiaalisessa mediassa tai netissä ollenkaan.  Mietin jonkin aikaa ennen kuin päätin vastata tähän kysymykseen ja laittaa kyseisen kysymyksen postaukseen. Olin kuudennella luokalla, kun kuukautiseni alkoivat.

Mikä sinusta on kirjoittamisessa/bloggaamisessa kaikista parasta? Entä mikä vaikeinta?

Olen vastannut aikaisemmin varmaankin samantapaiseen kysymykseen, mutta kerron uudestaan, koska nämä asiat ovat vaihtuneet. Tässä bloggaamisessa parasta ovat varmaankin ihmiset ja se, kun näkee, miten on saanut aikaan tulosta. Se miten oma nettisivu ja postaukset ovat kehittyneet sekä se, että ihmiset tykkäävät ja lukevat postauksiani.

Kirjoittamalla kerron mielipiteeni ja ajatukseni muille ihmisille blogini kautta. En ole mikään maailman ulospäinsuuntautuvaisin ihminen, enkä ole yleensä se, joka on äänessä. Kirjoittamalla saan voimaa kertoa omista mielipiteistäni ja ottaa kantaa asioihin esimerkiksi juuri ilmastonmuutokseen. Ehkä se on se minun vastaukseni. Kirjoittamisessa parasta on se, että voin jakaa omia mielipiteitäni ja ajatuksia asioista, joita ihmiset eivät ole välttämättä heti tuomisemassa. Samaan aikaan kun kirjoitan ajattelen, että se, mitä kerron voi oikeasti auttaa jotakuta ja se on asia jota blogini kauttaa tavoittelen.

Mikä sitten on vaikeinta bloggaamisessa ja kirjoittamisessa? Tätä on vaikea sanoa, mutta se, että koko ajan täytyisi olla luova ja jos haluaa päästä huipulle ja tavoitella sitä, että on joku päivä ammattibloggaaja, niin täytyy tehdä paljon töitä. Aina juuri sillä hetkellä ei kumminkaan voi tehdä kaikkia asioita, jotka avaisivat ovia uuteen. Bloggaamisessa tarvitaan sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä. Onnekseni olen valmistautunut ja olen kärsivällinen sekä valmis ottamaan askeleen tuntemattomaan.

Mitä mieltä olet siitä, että netin käyttäminen kuormittaa ympäristöä?

Ensimmäiseksi kun luin tämän kysymyksen ajattelin etten todellakaan tiedä ja, että vastauksestani tulee varmaan todella tyhmä. Kysymys on erittäin hyvä ja olen pohtinut jonkin verran asiaa, mutta en ole vieläkään täysin varma.

Rehellisesti sanottuna ajatus siitä, että netin käyttäminen kuormittaa ympäristöä kauhistuttaa minua ja on ikävää. Bloggaaminen ja sosiaalinen media on ollut minulle pitkään tärkeä asia, enkä halua mistään hinnasta lopettaa blogiani. Bloggaamisesta ja sen pienistä muista asioista on tullut minulle todella suuri juttu, enkä tiedä, minkälaista elämäni olisi ilman blogiani. Sen takia on hirveää ajatella, että netti kuormittaa ympäristöä.

Yritän olla panikoimatta tämän asian kanssa enkä halua ahdistua tämän vuoksi liikaa. Olisi hirveää kuvitella, että joutuisin luopumaan blogista ja netistä. Aion sanoa ihan rehellisesti, etten ole tehnyt tämän asian eteen mitään, mutten ole vielä löytänyt asiasta tarpeeksi tietoa.

Onko jotain matkoja suunnitteilla? Ahdistaako saastuttava lentomatkustaminen?

Heinäkuun loppupuolella lähden perheeni kanssa viikoksi Espanjaan, mutta muita matkoja ei ole enää kesällä tiedossa.

Lentomatkustaminen on ollut kivaa ja olen aina tykännyt matkustaa lentokoneella, kun olemme menneet Englantiin, Italiaan, Amerikkaan tai jonnekin muualle. Nyt olen kuitenkin tiedostanut lentomatkustamisen huonoja puolia ja saastuttava lentomatkustaminen on alkanut ahdistaa.

Ajattelin alkuvuodesta, että tänä vuonna en matkusta lentokoneella. Sitten kun muu perheeni kuitenkin alkoi suunnitella keväällä rantalomaa Espanjaan suunnitelmani muuttuivat. Tänä vuonna minulla olisi ollut muutama tilaisuus päästä ulkomaille, mutta ilmasto asioiden takia jätin ne välistä. Toinen tilaisuus niistä olisi lopultakin jäänyt välistä, koska kahdeksannen luokan TET eli. työelämään tutustuminen tuli osittain sen päälle. Meidän perheen yhteiset matkat ovat olleet yksi perinteemme, enkä voi ja halua jättää yhteistä rantalomaamme välistä.

Haluaisin matkustaa muutamaan paikkaan vielä elämäni aikana ja nähdä jonkin verran maailmaa, mutta lentomatkustamisen lopettaminen ja vähentäminen on minulle paljon helpompaa kuin lihan jättäminen ruokavaliostani.

Mitä odotat yhdeksänneltä luokalta? Minkälaisia haasteita arvelet kohtaavasi? 

Taas erittäin hyvä kysymys! :) Vitsit te olette ihania, kun jaksatte miettiä näitä kysymyksiä ja olla mukana seuraamassa blogiani. Olette niin tärkeitä minulle!

Yhdeksänneltä luokalta odotan tottakai sitä, että koulu sujuu ihan hyvin ja olen motivoitunut koulusta. Olisi vähätteyä sanoa, että odottaisin yhdeksännen luokan olevan helppoa. En halua, että käytän itseni aivan loppuun yhdeksännellä luokalla ja haluan ottaa välillä rauhassa. Toivon, että yhdeksännen luokan aikana pystyn yhdistämään koulun, blogin ja tanssi harrastukseni. Minulla ei ole juurikaan mitään kouluaineita joita haluaisin korottaa, mutta haluan tavoitella sitä, että numeroni pysyisivät suurin piirtein samana. Yhteiskuntaopin numeroa haluaisin kyllä korottaa.

Mitä haasteita sitten yhdeksänneltä luokalta voi odottaa? Aluksi tulee mieleen, että vaikkapa mitä tahansa, mutta yhtäkään oikeaa aihetta ei tule mieleen. Blogin, koulun ja tanssin yhdistäminen tulee tottakai olemaan vaikea, kun nyt vieläpä alkaa yhdeksännes luokka. Olen päättänyt, että haluan pitää blogia aktiivisesti ja suhtautua blogiin vakavasti. Voin onnistuakin tässä.

Arvelen, että kohtaan eniten haasteita koulun ja vapaa-ajan yhdistämisessä sekä siinä, että teen tarpeeksi koulun eteen. Luulen, että voin tuntea välillä itseni riittämättömäksi ja, että en tekisi tarpeeksi koulun eteen. Englannin opiskelu tulee olemaan haastavaa, koska se ei ole ollut ikinä vahvuuksiani ja arvelen, että sen opiskelussa voi tulla haasteita vastaan.

En haluaisi enää stressata liikaa ja ottaa paineita koulusta. Haluan oppia hillitsemään stressiä ja paineita paremmin yhdeksännellä luokalla. Saa nähdä, miten se onnistuu yhdeksännen luokan alkaessa. Nyt kun minulla alkaa yhdeksännes luokka haluan pärjätä koulussa ja olla koulussa hyvä, mutta katsotaan sitten, mitä elämä tuo tullessaan.

Luetko itse blogeja? Jos niin, mitkä ovat suosikkejasi?

Luen itse noin viittä blogia. En ole nyt kesällä lukenut blogeja aktiiviesti, mutta muutaman kerran kuukaudessa ainakin. Suosikki blogejani ovat Roosa Monosen ja Salatuista elämistä tuttu Sara Parikan blogit. Roosa Monosen blogiin pääset tästä ja Sara Parikan blogiin tästä.

Kiitos, kun luit postauksen ja ihanaa loppu kesää kaikille, nautitaan kesästä!














Kommentit

Suositut tekstit