Miksi en voisi osata tehdä asioita yhtä hyvin kuin muut?

Tammikuussa aloin miettimään taas uudemman kerran sitä, onko blogini hyvä ja riittääkö se. Kelpaako se muille. Instagramissa ja muissa some kanavissa seuraan paljon minua inspiroivia ja motivoivia tyyppejä. Toisella instagram-tililläni seuraan yhtä instagram-tiliä, joka tekee instagram storyissa käytettäviä kuvia. Arvostan häntä ja mielestäni hänellä on upeita kuvia ja sen lisäksi hän on mielettömän mukava ihminen. Toisinaan ajaudun vertailemaan itseäni häneen ja tämä tapahtui taas tammikuussa.

Mietin, miksen voisi olla kuten hän? Milloin olen samassa pisteessä kuin hän? Miten voisin saada enemmän seuraajia, jos hänkin on pystynyt siihen? Voinko ikinä olla parempi bloggaamisessa? Onko minulla oikeasti lahjoja bloggaamisessa ja somettamisessa?

Katsoin hänen kuviaan ja omiani. Mietin paljon, missä asioissa hän on minua parempi. Tämä sai minut miettimään, onko minun tekemisissä mitään järkeä. Jaoin nämä ajatukseni muutaman läheisen ystäväni kanssa, jotta oloni helpottuisi. En tiedä helpottiko se ollenkaan asiaa, mutta se kevensi vähän taakkaa.

Painiskelin näiden ajatusten kanssa muutaman viikon ajan, jolloin tunsin blogini mitättömäksi. Kaikki tämä miettiminen ja vertailu vei voimiani. Jälkeenpäin siitä tuli vain huono fiilis ja turhautunut sekä ahdistunut olo. Riittämättömyyden tunne käväisi myös muutaman kerran.

Muu arki sujui ihan hyvin. Treenaaminen ja oppitunnit koulussa veivät nämä ajatukset pois. Blogissa käyminen muistutti taas niistä. Ensimmäisellä joogatunnillani tänä vuonna tulin ajatelleeksi taas kyseistä asiaa. Oloni oli kurja, mutta kun keskityin joogaan unohdin loppu tunniksi koko asian.

Lopulta tajusin, että, mitä järkeä minun on vertailla itseäni toisiin? Miksi vertailisin itseäni muihin, kun se ei tuota ollenkaan hyvää mieltä. Kaikki ihmiset aloittavat työskentelyn tai harrastamisen samalta viivalta. Meillä kaikilla pitäisi olla mahdollisuudet menestyä ja onnistua. Sinullakin on mahdollisuus edetä siinä asiassa, josta tykkäät. Jos tykkäät esimerkiksi leipomisesta voit edetä siinä yhtä paljon, kuin joku toinen, jos haluat tarpeeksi.

Täytyy muistaa, että ne, jotka nyt menestyvät omassa duunissaan tai harrastuksessaan ovat tehneet paljon töitä. Oli se, mikä ala tai harrastus tahansa esimerkiksi ravintola-ala, media-ala tai urheilu. He ovat olleet kärsivällisiä, tehneet aivan sairaasti töitä, epäonnistuneet, mutta jatkaneet, jaksaneet ja uskoneet ennen kaikkea itseensä. Siinä on mennyt aikaa. Jos me haluamme vain tarpeeksi kovaa jotain, minä uskon, että voimme toteuttaa sen.

Jos kyseessä on vaikka unelmaduunimme voimme varmasti jonain päivänä tehdä sitä töiksemme. Herranjumala uskokaa itseenne ja tehkää töitä sen eteen. Jaksakaa vastoinkäymisistä huolimatta. Olen oppinut, että jos haluan menestyä bloggaamisessa minun täytyy tehdä oikeasti töitä unelmani eteen ja olla kärsivällinen. Vastoinkäymisistä ja epäilyksistä huolimatta jatkan.

Älä turhaan keskity muiden saavutuksiin vaan siihen sun omaan tekemiseen ja usko oikeasti siihen. Älä vie energiaasi muiden ihmisten vertailuun, kun voit käyttää sen mm. unelmiesi tavoitteluun. Toisinaan tulee hetkiä, kun epäilen omaa tekemistäni, mutta ehkä sitä ei vain pitäisi analysoida liikaa ja uskoa siihen omaan tekemiseen.

Mitä sinä tykkäät tehdä tai, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa? Jaa ihmeessä mielenkiinnonkohteesi tai unelmasi kommenttikentässä. ❤️




Kommentit

Suositut tekstit